Makelaarvergelijk.nl maakt makelaarstarieven inzichtelijk


Nieuwe, onafhankelijke website wilt door middel van vergelijken de zoektocht naar een goede makelaar voor de consument makkelijker maken

Breda 01 oktober 2008 - Een mooie brochure, bord in de tuin, onderhandelingen, adverteren op Funda; allemaal goede argumenten om voor een bepaalde makelaar te kiezen. Maar wat betaal je er als consument voor? Makelaarvergelijk.nl geeft hier antwoord op.

De rol van de makelaar is door de opkomst van het internet de afgelopen jaren snel veranderd. De internetsites met betrekking tot wonen schieten als paddestoelen uit de grond; met als gevolg dat de consument door de bomen het bos niet meer kan zien. Want voor de consument is het vaak niet duidelijk welke makelaar wat biedt voor welke prijs.

Makelaarvergelijk.nl is een onafhankelijke, transparante site waarop makelaars van iedere brancheorganisatie zich gratis kunnen aanmelden. Hier kunnen ze hun tarieven aan de consument laten zien inclusief het pakket aan diensten dat de consument voor dit tarief krijgt voor aankoopbegeleiding of voor verkoop. Met één klik op de muis ziet de consument een overzicht van de makelaars uit de regio in volgorde van goedkoop naar duur met de daarbij behorende werkzaamheden die de makelaar voor dat tarief uitvoert. Maar niet alleen op de prijs wordt vergeleken, ook op branchevereniging en kwaliteit. Op de site zullen beoordelingen getoond worden van de consumenten die voorgingen. Onderwerpen als service, kwaliteit en klantvriendelijkheid komen aan de orde zodat de consument een weloverwogen keuze kan maken. Want er is een verschil tussen de ene of de andere makelaar.

BIJN Real Estate BV: ster in het vergelijken

BIJN Real Estate, onderdeel van de BIJN Group, is specialist op het gebied van het online vergelijken van producten en diensten die voor de aankoop en de verkoop van een woning belangrijk zijn.

In 2003 lanceerde het bedrijf de site www.taxatievergelijk.nl; een site die een hoop opschudding veroorzaakte in makelaarsland. De site heeft namelijk als doel de consument een kwalitatief goed taxatierapport aan te bieden tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Erkende en gecertificeerde taxateurs door het hele land melden zich massaal aan om op een transparante manier online hun taxatierapporten aan de man te brengen.

Door het succes van dit concept breidt het netwerk van BIJN Real Estate snel uit met vergelijkbare sites als: www.notarisvergelijk.nl en recentelijk www.bouwkeuringvergelijk.nl. Ook met haar nieuwe site zorgt men ervoor dat de consument op een onafhankelijke, transparante wijze een goede vergelijking kan maken welke makelaar het beste bij hem of haar past.